Perşembe, Ekim 26, 2006

Bi aşağıdaki posta cevap vermeye devam etmelisiniz ama bunu eklemeden geçemedim. Buyrun bakalım.

Asagida okuyacaklariniz, musevilerin, Tanri ile insanin konusmasini anlatan kitaplari Talmud'dan alinmistir ve soyle biter:

"...bir kadini aglatirken cok dikkat edin, cunku Tanri gozyaslarini sayar! Kadin erkegin kaburgasindan yaratildi, ayaklarindan yaratilmadi, oyle olsaydi ezilirdi; ustun olmasin diye basindan da yaratilmadi. ama gogsunden yaratildi, esit olsun diye;... ... kolun biraz altindan korunsun diye....kalp hizasindan SEVILSIN diye

8 yorum:

nu'n dedi ki...

kabus olmam lazım o vakit benim birilerinin başına be adacıımmm...

Nilgun dedi ki...

Tarih oncesinde bile durum ayni ile vaki imis,tarih tekerrurden ibaretmis,gecmis gelecegin aynasi imis,boyle gelmis boyle gider imis, vesaire,vesaire...........

Nilgun dedi ki...

Bize Turkce dersinde sorarlardi ya okuma parcasindan anafikri yaziniz diye; hah i$te yaziyom: Tanri insani yaratirken hatali davranmi$, once erkegi sonra kadini sozumona e$it $artlarda yaratmis, erkegin bu kaburga meselesinden ustunluk taslayacagini ba$tan hesaba katamami$, bakmi$ erkek yaradili$i itibariyle kadini aglatiyo ve hatadan donu$ yok (zannimca emegine kiyamami$tir) bitakim kandirmacalarla (yok kafasindan yok bacagindan gibi) erkegi vazgecirmeye cali$mi$tir fakat basarili olamami$tir.

Nilgun dedi ki...

Tanri bu konuyu firsat buldugu her ortamda dile getirmistir(bakiniz kutsal kitaplar).Erkekler hamurlari orijinal oldugu icin ya da malzemeden calinmadigi icin kas bakimindan kadindan ustundur arkadaslar!Birde kaburgasinin birini kadina vermese idi ne olurdu acaba? Peki kadinlar, erkekler gibi kendilerine ozel hamurdan yaratilsaydi ne olurdu? Balik bastan kokar hesabi hata yaradilisa kadar gider.='( Biparca kaburgadan imal edilmeyi biz istemedik hele kalp hizasindan sevilmek falan yok valla!

Adsız dedi ki...

kadınları sevmeyen eller kırılsın :)

umarım daha mutlu bir toplumda tüm kadınlar mutlu olur...

Nilgun dedi ki...

Oktay kardes o kadar memnunki bu yaradilis adaletsizliginden; nerde o mutlu bir toplum ve mutlu kadinlar olay bastan yanlis. Alin kaburga kemiginizi geri, istemiyoz. Birde eller degilde kafalardan bahsettigimize gore, kafalar mi kirilsa acaba?

hephercokhic dedi ki...

yine son cümleyi tekrarlıyorum. kalp hizasından sevilsin diye. hoşuma gitti ne yapatyım:)))

Adsız dedi ki...

Yok! Ben sevdim bu sözü....