Salı, Şubat 20, 2007


Size Dudu ile uyku mücadelemizden hiç bahsetmedim değil mi? Gece saat 21.00'i ila Dudu'nun uyumaya karar verdiği saatler arasında (ki bu saatler sanılmaya 21.30- 22.00. en erken 22.30'dur) yaşadığımız uykuyu getirme merasimleri inanın sayılmayacak çoklukta ve yaratıcılıktadır. Benim uyutmak için bulduğum yöntemlere karşı, Dudu'nun geliştirdiği uyumama yöntemleri bir kitap yazmaya yetecektir. İşte dudu'dan uyku incileri.

- ada sana bakkaldan yogo alayım. (gece saat 23.00 civarı)
- ada annane beni çağırıyo , ben gideyim.
bezgin bi şekilde yatağına yatırdıktan 15 dakika sonra kapımda belirip;
- ada pengüvenler nası ses kıçarır. (çocuğu uyku tutmamış nasıl ses çıkarıyo bu penguenler acaba)
- ada yatağıma yatıcam.(benim yanımda uyumaya çalışıyorsa)
- ada yanında yatıcam (yatağında uyumasını istediysem)
- ada süt (koca bi biberon sütten sonra)
- ada çooookkk susadım. (Aynı Büdü gibi "Edi ben çokkkk susadım)
- ada daha karannık olmamış (sitedeki aydınlatma lambaları sağolsun)
- ben dedemle uyucam.
- ben bebi tivi seyrederken uyucam.
- oycaklarımı toplayım uyucam.
- masat (masal anlat anlamına geliyor ki, bi varmış bi yokmuş diye başladığınızda dudu şöyle diyo, onu diiil, kımrızı başlıklı kızı, onu diil sindirrellayı, onu diiill. .......... )

Bunca mazerete ben de bi takım yöntemler geliştirdim tabi. Dün gece Dudu hanım odasında uyumaya karar verdi. O karkolasında ben de odasındaki halının üzerinde uyuyacağız. Gittik odaya. Ne mümkün, sağa dönüyor sola dönüyo, su istiyo, yastık beğenmiyo, üstünü örtmüyo... Bi sürü gevezelikten sonra, "artık uyu sinirleniyorum ama" dedim. Bu arada yine üstünü açtı. "Duru üstünü örter misin? Bak hala büyük kız olamamışsın. Büyük kızlar kendileri üstünü örterler, hiç açmazlar, hem üstün açık olursa büyüyemezsin de" gibi birbirinin benzeri cümleleri sıralarken Dudu hanım yattığı yerden yine dile geldi. "Ada lütfen uyur musun?" önce ne olduğunu anlayamadım, konuşmaya devam ettim bu kez "Ada artık uyusan." dedi. Ben yine susmayıp üstüne örtmelisin nutkuna devam ediyordum ki, kafayı kaldırdı. "ada sinirleniyorum ama uyuyup susar mısın?" diyerek diologa son noktayı koydu. Ben de gülsem mi ağlasam mı ruh haliyle sessizce durdum. Bi müddet sonra bi şıpırtı ile kafamı kaldırdım. Dudu karyolasının mobilyasını yalıyo. "eeeeee yeter artık Dudu" diyerek kalktığım gibi kendimi kendi yatağıma attım. Aradan 10 sn.geçmeden, koltuğunun altında minik yastığı ile bizimki belirdi. Aradaki konuşmaları geçeceğim, en sonunda neden geldin buraya diye sordum. "seninle uyumak istiyorum" dedi. "İyi de neden benle uyumak istiyorsun" diye sorduğumuda, hiç bi annenin karşı koyamayıp, hemencik koynuna alacağı bi yanıt geldi bizim Dudu'dan. "Seni Seviyorum İçin."