Pazar, Ekim 01, 2006

Çiş baskını (Doğal afetler serisi I )

Cuma gecesi tekfurdağına gittik. çoluk çocuk herkes bi aradaydık.

Haaaa bu arada unuttum yaaa. Bizim bi kızımız daha olacak . Gerçi bu ayrı bi post konusu ya. Sayın okurlar bizim bi maruzatımız var. Kızımıza bi ad bi isim bulamadık ve annesi iki gözü iki çeşme "kızım doğacak ama ismi yokkk" diye sicim gibi yaşlar dökmekte. Doğum ne zaman mı? Mart gibi falan. Neden mi ağlıyo annesi daha çok var diyosunuz. Eeeee siz şirini tanımıyonuz. Herşey planlı programlı olacak aaa canım. siz kendi düğünün de sağa sola direktif verip, kim nereye oturacak, buz kovası hangi masaya konacak, hangi misafir ne zaman dans etmeye kalkacak konularını, çiçeği burnunda kocasının kollarında dans ederken, iki elini kolunu kullanıp yapan bi gelin görmediniz derim:))) bu aklınızın bi köşesinde bulunsun. aklınıza gelen tüm kız isimlerini sıralayın. biz bulamadık belki siz bulursunuz. şimdi konumuza dönelim.

Neyse yenildi içildi anlatmıyorum malum okurlarımın arasında bi "çok hamile" arkadaşımız var. Gece yataklara dağılıldı. Biz dudu subel ve ben baba evine gittik yatıya. Yatakları açtık, dudu sebelle uyuyacağım diye buyurdu. İyi dedik uyu bakalım. Adada yatağa yattı. Sabah 9.30 gibi, dudunun kapıda ağlamasıyla uyandı. Kapıyı açtı. Dudunun üstünde sanrım 1 yaşında giydiği ve küçüldüğü için dedesine bırakılmış bi pijama üstü, altında adasının eski bi şortu ve şortun üstünde de beline uydurulmak için bağlanmış bi ip. Görseniz, Beyoğlunda kırmıız ışıkta cam silen çocuklardan bile perişan bi halde. Adası uyku sersemi pek bi şi annamadı ya yatağı açtı o da koşa koşa yatağa attı kendini. iki dakka sonra teyzesi bi yatak pediyle geldi. yatak pedini de yalan olmasın dörde katlamış yani ikinci bi yatak kalınlığında. durunun altına koymaya çalışıyo. Durum anlaşıldı. Dudu gece yatağa çiş yapmış. Ada yine sersem - ya gerek yok o yapmışsa bi daha yapmaz hiç uğraşma. demek gafletinde bulundu. Sebelll kızmış, sinirli. - ne yapmazı iki kez yaptı.
Hadeeeeee. buyrun bakalım.
- Kızım çişin var mı?
- ebet var.
- kalk yapalım.
ada ile dudu tuvalte gitti ki bi de ne görsün. Çamaşır makinesi çalışıyo, küvette koca bi battaniye, leğende koca yorgan, çamaşır ipi çamaşır dolu. Sanırsınız sel almış dedenin evini. Neyse sabah sabah bu manzaraya uyanmak da, sabahın 5.30'dan beri adayı kaldırmadan dudunun çişlerini temizlemeye çalışmak da sinirleri felaket germişti. İki koca yetişkin kadın diyeceğiniz iki insan, üç yaşındaki çocuklar gibi çatır çatır kavga ettiler. Aslında sanırım ikisi de söylemek istemediği şeyleri söylediler. Ben dudunun yalancısıyım, ada da sebel de çok pişmanmış. Ama tüm c.tesi gününü de pazar gününü de gerizekalı gerizekalı çocuklar gibi küs geçirdiler.
Siz şimdi çiş baskını bitti sanıyorsunuz. oturup duduyla konuşuldu falan. pazar akşamı da şii de kaldılar yatıya. Bu kez semya - kızım bak bu gecede yapabilir altına bi şey koyalım dedi. Ve biraz sonra elinde şu çeyiz mağazalarında veirlen yorgan çantaları olur ya onlarla geldi. Dudunun altına konuldu. Ada biraz bozulmuş, ne yani benim kızım çişli mi alla alla diye içinden söylenmekle birlikte anne sözü dinnemeyi ihmal etmedi. Gece arada uyanıp, dudunun altını kontrol etti. ohhh kupkuru. Sabah kalktı, semyaya baktı. azcık sohbet etti. Sonra duduya bakmak için içeri gitti. Haydeeeee. Koca yorgan naylon poşedi çişlnmiş. Dudunun sırtına kadar çiş. Uyanmış kalkmış bi de gece çıkardığı sakızı arıyo sehpanın üstünde. Sanki onca çiş gölü onun eseri değil. Dudu olduğu gibi banyoya sokuldu üstü başı soyuldu. Yıkandı, yedek kıyafetleri giydirildi. allahtan koca naylon işe yaradı da fazla zaiyat olmadı. Bakalım bu gece kendi yatağını da çişlicek mi beraber göreceğiz. belki kendi evim kendi yatağım diye yapmaz. kimbilir.

Özel not (kimse okumasın burayı) : Sebelll sebelll küsmüyüz halaaaaaaa.

10 yorum:

nu'n dedi ki...

aslında hiç komik diil biliyorum ama ben uzaktan çok güldüm..:) gözlerini ovuşturan bi ada insanı, sinirden burnundan duman çıkan bi sebel insanı, bi de konuyla hiç alakası yokmuş gibi kendine yeni bi uğraşı bulmuş dudu insanı(bu da benim fantazyam)

ay annem bi de küsmüşler, yerim ben sizi:))

çi,ş mevzuuna gelince, ayaklarını üşütmüştür zannımca. malumaliniz bi sürü bebe büyükmüşlüğüm var (ahkamımı yiyim)

Nilgun dedi ki...

Gulecem derken ............ ....... Arada wcye gitmek zorunda kaldim,ah duducum bu bana yapilirmi? Altima kacirdim ya!Bu kadar gulecegim hic aklima gelmemisti blogu actigimda.Uzgun ruh bacim valla terliklerim ayagimda, ondan diil! Cok sulu bisey bu!

nu'n dedi ki...

ilahi nilgüncüm sen çok yaşa emii:))dudunun bu yaptığına bak heleee:)))

bu arada üşüme mevzuuna gelince; maminim terlikti çoraptı hiç çıkartmazdı ayağımızdan aman ayaktan çeker üşürsünüz diyee:)

hephercokhic dedi ki...

valla çişli postu yazdığım akşamdan beri kesildi. hala yapmıyor yatağa. sanırım blog okuyucularının ilgisini çekmek istemiş:) üşütme felan yok yani. bu arada nilgüncüm senin derdine çare olarak da senin için bi post yazayım. post yazınca kesiliyo annadığım kadarıyla.

Nilgun dedi ki...

Aman sakina, post falan, soz bidaa yapmicam! Bu arada sebel hala sogumamis anlasilan,hic yorum yok.Sebel nerdesin gii? Aaa agustosboceenen ask yasiyomus!

Nilgun dedi ki...

Isim icin ben onerimi sundum.Su-$i, $i-maz olmaz tabii,bu yuzden hicbi masraftan kacinmadik netten abdurrahman ile baslayan isim ansiklopedisini indirip size yolladik efem.Ne zormus isim bulmak yahu.Bu arada benim adim farsca olup mavi-civit rengi gibi bi manasi varimis.Siz sihirli,buyulu olup kizgin kardesiniz yagmamis su damlasi olmaktadir.

Mathy dedi ki...

başlık dikkatimi çekti...seri olduğuna göre bunun ikincisi de vardır..ne ola ki?

su dedi ki...

maşallah duyan kalmadı, küs değiliz, sadece tekfurdağından öteye vizem yok artık...

Nilgun dedi ki...

Hadi canim sen teee havuztralyaya vize almis bir sahsiyetsin,buna kim inanir? Kadir Inanir:)))Alakaya cay demle!

Nilgun dedi ki...

Ayrica bu dogal afet tarafimdan Cairns'e kadar duyuruldu,haberiniz ola.Acil cadir,battaniye talebiniz varmi acaba? Ailenizin dedikoducusundan sevgilerle.